TMC AquaGro CO2 Starter Kit


Att koldioxid (CO2) i kombination med ljus och näring är viktigt för att växterna i akvariet ska kunna växa och må bra känner de flesta till. Många akvarier har för låg nivå av koldioxid eftersom det är en gas som lätt tas upp av luften. Genom att tillföra CO2 säkerställer man att växterna har tillgång till nödvändig koldioxid vilket resulterar i friska växter och minskad algväxt.

AquaGro CO2 Starter Kit från TMC är ett av marknadens enklaste och billigaste CO2-system och fungerar även bra för nanoakvariet. Det följer med en CO2-flaska på 550 ml, en transparent reaktor, en backventil samt 2 meter slang. Med andra ord allt man behöver för att komma igång.

Eftersom detta inte är ett trycksatt system som kontinuerligt tillför vattnet CO2 måste man själv dosera reaktorn några gånger per dag med hjälp av CO2-flaskan för att CO2-ska finnas tillgängligt i nanoakvariet. En flaska räcker i någon månad (beroende på dosering) och det finns utbytesflaskor att köpa. Ett trycksatt CO2-system ger jämnare CO2-nivåer över tiden men kostar också flera gånger mer än detta.

AquaGro CO2 Starter Kit finns att köpa för 100-200 kronor i zoo-affärer eller på nätet.