Fluval Edge, erfarenheter

Fluval Edge

Jag har tidigare skrivit om nanoakvariet Fluval Edge på sajten. Det kostar mer än genomsnittet men har ändå blivit populärt tack vare snygg design och dold teknik. Det kommer in frågor om Fluval Edge med jämna mellanrum och därför har jag letat runt på nätet och sammanställt erfarenheter av detta lilla kar.

Det faktum att filtret är inbyggt i toppdelen och att inga sladdar syns är mycket uppskattat av de som har köpt Fluval Edge. Att glaset är av hög kvalitet uppskattas också eftersom det gör att nanoakvariet uppfattas som klarare.

En del tycker att filtret är lite för kraftfullt för vissa fiskar men det går att dra ner effekten. Annat på minuslistan är halogenbelysningen som inte klarar av att sprida ljuset jämnt över hela akvariet om man har mycket växter. Den nyare versionen av Fluval Edge har 21 LED-lampor istället för halogen och det verkar fungera bättre.

Nackdelen med den snygga designen är att det är lite besvärligare att göra rent nanoakvariet eftersom det även har glas på ovansidan och öppningen är ganska liten. Det rekommenderas även att man använder en speciell trekantig håv från Fluval eftersom det blir mycket lättare att fånga in fiskarna och räkorna.

De allra flesta verkar tycka att fördelarna väger tyngre än nackdelarna och akvariet är mycket uppskattat. Pris i Sverige ligger runt 1600-1700 kr.