Nu är det snart dags…

Nanoakvarium Evolution
Eftersom jag just nu inte har ett enda akvarium igång kliar det rejält i fingrarna att få starta upp ett nytt projekt. Jag har mer eller mindre bestämt mig för akvariet på bilden. Det är ett nanoakvarium på 25 liter från Haquoss. Det följer med belysning och filter har jag sedan tidigare. Jag tänkte använda mitt Swordfish 200 som jag tidigare har skrivit om.

Det blir inga dvärgkulfiskar i detta kar, det sparar jag till ett annat akvarium. För er som har missat det är jag sugen på att prova på dvärgkulfiskar, det inlägget kan läsas här. I detta akvarium blir det till en början bara räkor. Jag har inte bestämt mig för vilken sorts räkor jag ska ha men det blir nog inga problem att hitta något lämpligt. En och annan snäcka lär jag också skaffa som kan hjälpa till med algbekämpningen.

Jag planerar att dokumentera det mesta om det nya projektet, allt ifrån inköp till uppstart och underhåll. Planen är att köpa akvariet inom en månad och inlägg kommer så snart det finns något nytt att rapportera.