Feedback önskas

feedback tack

nanoakvarium.se har nu funnits i några månader och snittar idag på ca 30 besökare per dag. 30% av dessa är återkommande besökare.

För att veta hur jag ska utveckla sajten skulle det vara intressant att få lite feedback från er besökare. Vad ska det skrivas mer om? Mindre om? Skulle det vara intressant med ett forum? osv…all feedback är av intresse.

Skriv en kommentar och lämna dina åsikter så att den här sajten kan bli bäst i Sverige på nanoakvarier med er hjälp.

22 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jimmy-Klas on 14 oktober, 2011 at 12:48

  HEJ!! Grym sida, jag köpte ett 30 liters nano i förrgår och har gjort iwugami tema, skitsnyggt.. 3 stenar och massa nålgräs. Funderade på att ha räkor i men nu såg jag att Boraras brigittae är skitcoola och ska skaffa några sånna sen när allt växt klart om några veckor.. Jag har en fråga om swordfich filtret. Är det nåt du prövat själv och kan rekomendera? Vill ha ett tyst filter men som även e snyggt och passar in, svårt med filter ibland.

  Grym sida.

  • on 14 oktober, 2011 at 08:50

  Hej och tack för din kommentar. Alltid roligt med feedback, särskilt positiv sådan. Det är så snyggt med iwugami-tema, skulle vara kul att se akvariet på bild sen när det har växt färdigt.

  Angående swordfish-filtret så har jag ett sådant. Jag använde det i ett 12-liters nano, och där var det nog på gränsen till för stort. Jag tror att det passar bättre i ett 30-liters. Det är inte det tystaste filtret jag har haft, men inte heller det mest högljudda. Det ligger någonstans mitt emellan. Men byggkvaliteten är bra och det är ganska billigt så jag kan rekommendera det. Tänk bara på att det inte går att reglera flödet på den modellen. Jag känner igen det där med att det kan vara svårt att passa in filter och annan utrustning så att det inte förstör helhetsintrycket. Om du har fler frågor kan du fortsätta kommentera här eller använda kontaktformuläret.

  • Jimmy-klas on 19 oktober, 2011 at 03:41

  Tja.. Ja filtret ligger på runt 120-200 så det kan vara värt att testa.

  Jag kan lägga upp bilder när det har vuxit lite mer tror jag, men redan nu är det jävligt snyggt. Man blir lite addicted av akvarium, det va ingen som sa när jag började för 2 månader sen, nu har jag 2 st 🙂

  • on 20 oktober, 2011 at 10:39

  Jag kommer inte exakt ihåg vad jag köpte filtret för, men det var inom det intervall du anger.

  Det är kul med akvarier, intresse och motivation går upp och ner som med allt annat man gör. Just nu har jag bara ett akvarium igång och det är på 54 liter men planer finns på ett nanoakvarium mellan 20 och 30 liter. Vilket nanoakvarium är det du har?

  • Mikael on 20 oktober, 2011 at 04:52

  Väldigt trevlig sida!

  Jag skulle vilja se mer artiklar om vilka växter som passar sig bäst i ett nano. D v s växter som kanske inte blir så höga, inte heller har så stort ljusbehov samt vilken typ av gödning som är bäst. Lite fler artiklar kring att få ett frodigt litet nano helt enkelt.

   • on 21 oktober, 2011 at 09:57

   Tack för din kommentar! Jag ska helt klart skriva mer om växter som passar i ett nano. Jättebra feedback!

  • Jimmy-klas on 20 oktober, 2011 at 10:07

  http://p.twimg.com/AcOYvA1CAAApyd-.jpg

  Detta är mitt 30 liters nano akvarie. Bytte vatten idag och det ser lite bättre ut.. Bara någon månad kvar tills allt säkert e jättegrönt så ska jag skaffa fiskar till det.

   • on 21 oktober, 2011 at 10:01

   Snyggt! Blir ännu snyggare när det har växt till sig lite, är det brunt bottensubstrat du använder?

    • Jimmy-Klas on 22 oktober, 2011 at 06:22

    Jag har bottnat med ett litet lager JBL aquabasis och sen lagt på EBI Shrimp soil ovanpå, den e lite brun svart, snygg kontrast mot det gröna gräset…

     • on 24 oktober, 2011 at 12:59

     EBI shrimp soil har jag inte hört talas om tidigare, måste läsa på lite mer om det. Det blir i alla fall verkligen en snygg kontrast mot det gröna precis som du skriver.

      • Jimmy-Klas on 26 oktober, 2011 at 05:31

      Fick precis hem Swordfish pumpen 🙂 passade in jättebra, plus att själva vatten ”flowet” blev helt annorlunda, gräset rör sig mycket bättre nu. Kan rekomendera.. Sen låter den mycket mycket mindre än mitt förra..

      • on 27 oktober, 2011 at 06:03

      Vad bra! Då är det väl bara fiskarna som saknas? Ska du vänta på att växterna täcker botten helt och hållet?

      • Jimmy-Klas on 15 november, 2011 at 12:26

      http://distilleryimage8.instagram.com/3031d3ac0f0e11e180c9123138016265_7.jpg

      Här e tanken från en snygg vinkel med lite nytt vatten.. Det kom massa snygga bubblor så det ser ut som frost.. Men den e fortfarande inte heltäckande mattan så atte…

      • on 15 november, 2011 at 03:00

      Det ser ut att ha växt på rätt bra även om det inte är heltäckande än. Snyggt!

  • petrusko on 21 oktober, 2011 at 03:50

  Gillar sajten. Ett forum hade varit coolt. Kan tänka mig att det skulle bli populärt att ladda upp bilder på sitt nano samt att titta på andras och få inspiration.

  Mvh

  //P

   • on 21 oktober, 2011 at 10:06

   Tack för feedback! Kul att du gillar sajten. Jag överväger att implementera ett forum, har kollat runt lite efter olika lösningar. Det skulle helt klart vara inspirerande att titta på andras nanokar och visa upp sitt eget. Återkommer!

  • petrusko on 22 oktober, 2011 at 05:52

  Hello igen,
  är precis hemkommen efter att ha varit runt i flera olika akvariebutiker. Har letat efter Microrasbora Galaxy (efter att ha sett och läst om den på denna sajten). Hittade en butik som iof bara hade två st kvar. Köpte och bad dem dessutom beställa hem fler. Väntar nu på att ploppa i dem i mitt nanokar. =)
  Lovar att återkomma med foton framöver när de stadgat sig åså..

  Stort tack för tipset!

  Mvh

  //P

   • on 24 oktober, 2011 at 01:08

   Hej, gratulerar till köpet! Hoppas de kommer att trivas, återkom gärna med bilder. Hur stort nano har du, förresten?

    • petrusko on 29 oktober, 2011 at 10:07

    Tjena,
    30 liter är det. Gjorde precis ett litet vattenbyte på det. Har 7st Galaxy och 1st kampfisk samt 2st ”ottosar” (otocincus nånting).
    Galaxyfiskarna är aldrig stilla, omöjligt att få ett bra foto på dem.
    http://tinypic.com/view.php?pic=ic5pq1&s=5

    Kampfisken:
    http://tinypic.com/r/zlakue/5

     • on 30 oktober, 2011 at 09:33

     Galaxy-fiskarna ser riktigt fina ut! Jag blir själv sugen på att köpa mig ett litet stim.

     Bra bild på kampfisken! Låter den de mindre fiskarna vara ifred eller jagar den dem?

      • petrusko on 3 november, 2011 at 10:16

      Hello,
      Kampfisken är väldigt snäll mot de andra fiskarna. Inga konstigher. Dessvärre såg jag häromdagen att hans ena öga är lite svullet och dimmigt. Det har inte blivit värre på ett par dagar men jag kan inte minnas annat utfall än död firre de gånger jag sett svulloöga tidigare.

      Mvh

      • on 4 november, 2011 at 11:06

      Hej! Jag är inte så bra på fisksjukdomar men ta en titt på den här sidan så kanske du kan få reda på vad som är fel med kampfisken: http://www.jbl.de/en/online-hospital

Kommentarer ej tillåtna.